Guro Solberg

Feltarbeid i Estelí

Kategori: Ukategorisert | 1 kommentar » - Skrevet onsdag 25. februar , 2015

De tre første ukene i Leon har gått veldig fort. Her kommet noen bilder for å vise litt av det vi har drevet med den siste tiden (i tillegg til studiene da, får jo litt tid til det også). Har hatt tre veldig fine uker i Leon, og det skjer veldig mye hele tiden, noe som er veldig gøy. Bading og sol, salsa, spansk, fotball, vulkanturer og mye mer! En liten ting som ikke var så veldig gøy, var at kortet mitt ble stjålet og tappet for penger.. ikke helt som planlagt akkurat. Men nå er skjemaer sendt og politirapporter skrevet, så da er det bare å vente på svar fra banken, og prøve å ikke tenke så mye på det. Men utenom akkurat det, så har Leon og Nicaragua vært helt fantastisk sålangt!

P2090602-1

P2090625-1

P2090685-1

P2090677-1

P2100711-1

P2130746-1

P2140770-1

P2140771-1

P2140808-1

P2140814-1

På søndagen dro vi fra Leon og mot en litt mindre by lenger oppe i fjellene: Estelí. Estelí er den tredje største byen i Nicaragua. Her skal jeg og tre andre bo i 3 uker for å drive med feltarbeid under temaet «poverty, rural development and community action». Estelí har utviklet seg fra å være en liten landsby, til å bli den tredje største byen i Nicaragua i løpet av de siste 50 årene. Tobakk og cigar-industrien er veldig stor i Estelí, og vi synes det hadde vært interessant å se på hvordan denne industrien har påvirket utviklingen av byen. Vi er foreløbig bare i startfasen, og bruker nå tiden på å observere og få et inntrykk av hvordan byen fungerer, hva som er viktig for innbyggerne her osv.

Vi bor hjemme hos en lokal familie i Estelí. De er veldig koselig og lager kjempegod mat! Har vært her i snart 3 dager, og bare fått forskjellige typer mat til alle måltidene (og alt har vært veldig godt). Oversetteren vår er også veldig flink, og har mange ideer på hvem vi kan besøke og hvor vi kan dra for å få den informasjonen vi vil.

Har ikke tatt så mange bilder her i Estelí enda, men under kommer noen bilder på der vi bor, noen bilder fra revolusjonsmuseet, og fra en cigar-fabrikk som vi besøkte i dag.

P2230902

P2230901

P2240925-1

 

 

P2240943-1

P2240916

P2240959-1

P2240980-1

Tror de neste ukene kommer til å bli veldig spennende. I morgen skal vi besøke et prosjekt som jobber med barn og skolegang for noen av de fattigste barna i byen. Vi skal få se hvordan de jobber og hva slags prosjekter de driver med, så det veldig veldig interessant å se.

Adios

Annonser

Kommentarer

  1. Mamma sier:

    Alltid moro å se bilder og høre hvordan du har det! Både synes og høres at du har det bra:) Klem(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Guro Solberg" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.