Guro Solberg

Honduras -> El Salvador -> Guatemala

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet torsdag 7. mai , 2015

Forrige uke var fylt med opplevelser, nye land og eksamen! På tirsdag tok vi bussen til Tegucigalpa, Honduras. Tegucigalpa ligger ca tusen meter over havet, og ligger spredt utover flere små daler og berg. Når nye mennesker kommer til byen, drar de bare til utkanten av byen og bygger hus der. På den måten vokser bare byen oppover alle bergene som omkranser den. En veldig stilig by som ikke lignet på noe jeg hadde sett før!
Vi hadde bare en og en halv dag i denne byen, og mye gikk med til å sitte å skrive eksamen. Men vi måtte jo også ha en pause og sjekke ut byen vi var i, så vi dro opp til en utkikkspunkt på toppen av en av fjellene rundt byen etter anbefaling fra der vi spiste lunsj. Der var det både skole, dyrehage, en stor Jesus-statue og veldig fin park. Da vi senere skulle lete etter et sted å sitte å skrive, stoppet en søt gammel dame opp og lurte på om vi lette etter noe (da vi nok sto litt spørrende og kikket rundt oss). Hun eide tilfeldigvis en kafé, og var så snill at hun kjøre oss dit så vi kunne sitte der. I tillegg så kjørte også sønnen hennes oss hjem på kvelden da det stengte, fordi de ikke ville at vi skulle gå ut i gaten etter at det ble mørkt. Honduras, og Tegicugalpa, har et veldig dårlig rykte på seg, men vi fikk et veldig godt inntrykk av både byen og menneskene her, og følte aldri at vi kom opp i noen situasjoner som føltes ubehagelige ut!P1012229-hh
IMG_3451-hh
P1012264-hh

Etter Tegucigalpa tok vi bussen videre til San Salvador, El Salvador. Også her ble vi i en og en halv dag med litt utforskning og mye eksamen. For å komme oss litt ut av byen dro vi også her opp på et utsiktspunkt, Puerta del Diablo. Historien bak dette stedet er at fjellet en gang var samlet i én topp, men da djevelen ble kastet ut fra himmelen, landet han på fjellet, og fallet gjorde at toppen delte seg i to. Var utrolig fin utsikt fra toppen! Vi ble spurt om å ta bilde med en amerikansk dame, slik at hun kunne vise mannen sin at det var trygt å være der (siden vi som turister var der). Vi følte det var trygt der – i tillegg til at det var fire bevæpnede politifolk.
P1012304-hjhj
P1012353-jjk
P1012340-klkjl
Denne søte mannen på markedet i San Salvador synes denne sausen var så god at han ville gi den til oss slik at vi kunne smake på den! Menneskene i El Salvador er virkelig hyggelige mennesker, og vi ble ofte møtt med smil og «buenos dias»
IMG_3561-gfgf

Etter El Salvador dro vi videre til Guatemala, denne gangen kom vi oss litt lenger enn hovedstaden, nemlig til den koselig liten by utenfor Guatemala City: Antigua. Antigua var som en enda koseligere, søtere og mer turistifisert versjon av Leon – så vi følte oss hjemme med en gang :) Samtidig som oss i Antigua var også noen andre vi hadde studert med i León, det var koselig å møte noen av våre folk igjen. Sentrum av Antigua består for det meste av bakerier, kafeer, iskrembutikker, restauranter og Sentral-Amerikas beste streetfood (og en sjokolademuseum med smaksprøver) – så vi sultet ikke de dagene vi var her :)
P1012413-jkjk
P1012428-kjk
P1012451-jkjk
P1012461-jkj
P1012499-hjj
P1012497-gfgf
IMG_3635-kkjkl
P1012356

Nå har vi forflyttet oss til Lake Atitlán – en stor innsjø 1500 meter over havet. Her havnet vi på verdens mest idylliske hostel. V bor i en trehytte der vi om morgenen blir vekket av fuglekvitter, bølgeskvulp og båt-taxier som putrer forbi. Kunne blitt her en måned hvis vi hadde hatt tid (og råd)! Dette innegget begynner å bli ganske langt, så legger heller opp et nytt innlegg om Lake Atitlán når vi drar herfra.

Håper alle har det bra – gleder med til å se dere igjen om ikke så lenge :D

Annonser(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Guro Solberg" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.