Guro Solberg

Ferdig med feltarbeid i Estelí

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet søndag 15. mars , 2015

Da var faktisk tre uker med feltarbeid over. Har vært veldig spennende og føler vi har fått et godt innblikk i utviklingen av Estelí, og hvordan tobakk- og sigarindustrien har påvirket denne utviklingen. 1/4 av befolkningen i Estelí jobber i denne næringen, så den har stor betydning for byen ved at den har skapt så mange arbeidsplasser. Derimot er ingen av eierene av sigar-fabrikkene fra Nicaragua, så det betyr at den største profitten fra industrien går rett ut av landet. Det var veldig spennende å prøve å finne ut hvordan alt mulig sånne ting henger sammen, og i tillegg se på aspekter som helsen til arbeiderne, miljø og vannmangel i byen på grunn av vanning av tobakken.

Familien vi bodde hos var veldig hyggelige, synd vi ikke fikk pratet så mye med de, da de bare snakket spansk. De laget utrolig god mat, og da de fikk vite at vi likte hvitløksbrødet de lagde, fikk vi det hver dag den siste uken!

 

 

Søppelfyllingen utenfor Estelí. Her bodde og jobbet det rundt 50 mennesker, innkludert en del barn. Ganske tøft å se hvordan noen mennesker bor.
P2251009-1
P2251012-1
P2251030-1

Estelí er veldig kjent for alle veggmaleriene på de mange murveggene rundt i byen
P2271154-1
P2251090-1
P2271114-1
P2271110-2

Vi besøkte et naturreservat utenfor Estelí; La Garnacha. De drev med økologisk jordbruk og  P3051201-1
P3051233
P2271141-1

Gjennom vårt fokus på tobakk- og sigarindustrien dro vi til en tobakk-plantasje for å snakke med noen arbeidere som jobbet der.
P3061291-1
P3061292-1

Selv om feltarbeidet var veldig gøy, er det også deilig å være hjemme i Leon igjen. Skal bli veldig deilig å dra til stranden og nyte solen litt i morgen. Estelí ligger mye høyere opp i fjellene, så der har vi ligget og fryst på nettene! Varmen i Leon var etterlengtet og skal nå virkelig nytes :)

Annonser(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Guro Solberg" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.