Guro Solberg

Idylliske Lake Atitlán og Maya-ruiner

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet tirsdag 12. mai , 2015

Hadde vi vist hva Guatemala hadde å by på, så ville vi nok ha planlagt lenger tid i dette vakre landet. Vi tilbrakte to dager ved Lake Atitlán, på et idyllisk hostell der vi hver morgen våknet opp til fuglekvitter og bølgeskvulp. Lake Atitlán er en innsjø som ligger 1500 meter over havet, omringet av et par vulkaner og fjell. Hostellet vi bodde på var ikke i noen av landsbyene langs innsjøen, så det var helt stille der, bortsett fra båt-taxiene som putret forbi. Var virkelig et lite paradis.
For å få litt action inn i denne idylliske tilværelsen dro vi på zip-lining i naturreservater i nærheten av Panajachel. Her hadde de to liner som var på over 800 meter + mange litt mindre. Var en super opplevelse å suse bortover den lange linen, høyt over bakken med innsjøen, vulkaner, små landsbyer, båter og fantastisk natur rundt oss!

P5052541-hgfh
P5052577-hjh
P5062663-kjkj
P5062605-jkjk
P5062719-jkjk
P5062778-klkl
P5062936-jkjkj
P5062937-jkj
P5062679-jkjk
P5062674-jkj

Etter dette tok vi nattbussen til Flores – noe som ikke var så gøy.. De har virkelig ikke skjønt at det går an å ha AC uten å sette den på «frys». Ettersom jeg ikke hadde tatt på meg tre lag med klær, satt jeg hele natten og frøs og ikke fikk sove. Tips: ta på alt du kan av klær hvis du tar buss med AC! Men til slutt kom vi frem til rolige Flores. Siden vi ikke hadde så lang tid her, dro vi allerede samme dag på tur til Maya ruinene ved Tikal. Det vi trodde skulle bli en turist-felle, endte opp med å være en vandring gjennom jungelen, minst mulig bruk av de store veiene turister vanligvis bruker (noe som gjorde at vi flere ganger så tarantellaer) og bestigning av opptil flere Maya pyramider. Det hele toppet seg med solnedgang fra den største pyramiden, der vi tilogmed gikk forbi «adgang forbud»-skiltet (på guiden vår sin ordre) så hele gruppen virkelig kunne nyte utsikten fra toppen. Var skikkelig magisk. Tikal er blitt brukt både under filming av Indiana Jones og Star Wars – noe guiden vår virket veldig stolt av.

P5080058-567
P5080064-9090
P5080007-gggg
P5080017-jkj

Etter en natt i Flores, satt vi igjen på en buss, denne gangen mot Belize og øya Caye Caulker! Denne øyen er et lite karibisk paradis, med rolig stemning og krystallblått hav! I dag skal vi ut på snorkle-tur, og forhåpentligvis se masse kule fisker og havdyr – TO BE CONTINUED …..

Annonser(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Guro Solberg" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.